Chiapudding med lakrits och citron
Chiapuddingen går att variera i det oändliga. Den passar utmärkt som mellanmål eller frukost och bra att ta med i farten. Här får den sällskap av den utsökta kombinationen lakrits och citron. Ett uppskattat och överraskande mellanmål!

Trenden med chiafrön håller i sig. De små fröna måste tillhöra bland de mest omskrivna i hälsoflödet de senaste två åren. Det är lätt att förstå att det blivit så populärt. Det är enkelt, mättande och går att variera i oändlighet (kan därmed ingå i en rad olika kostfilosofier; vego, LCHF, paleo etc).
Fröna, som tillhör en växt av myntasläktet, kommer från Latinamerika. De är rika på protein, omega-3 fetter, zink, magnesium och antioxidanter. Dessutom är de väldigt fiberrika och ett bra sätt att hålla magen i form.
Jag experimenterar gärna med olika smaksättning, i sig själva är de ju ganska smaklösa. Lakrits och citron (mums!) är en kombinationsfavorit som gick hem och blev ett uppskattat mellanmål.
Chiapudding med lakrits och citron (2p)
½ dl chiafrön
2,5 dl kokosmjölk
1 msk pressad citronsaft (Ekologisk citron då skalet skall användas!)
1 tsk lakritspulver
Granatäpple
Rivet citronskal
(ev nötter)
Blanda chiafrön med kokosmjölk, citronsaft och lakritspulver. Låt stå över natten (eller minst 3h). Garnera med granatäpple och rivet citronskal (+ ev lite nötter). Klart!
Bloggat av
LINDA BAKKMAN
Linda Bakkman är Näringsfysiolog och doktor i medicinsk vetenskap. Linda arbetar med forskning, undervisning och kostrådgivning, det senare för flera av Sveriges mest framgångsrika idrottare. Nedan kan du se de tre senaste inläggen hon gjort på bloggen.