Proteinrik hasselnötscrème – bästa pålägget
Vi har ett nytt favoritpålägg hemma. Näringsrikt, vegetabiliskt, lätt att bre (gärna tjockt) och väldigt gott. Passar utmärkt på frukostmackan eller lämpligt att ta med i en burk till jobbet för knäckemackan till eftermiddagens mellis. Enkelt att göra är det också. Och bara tre ingredienser.

3 dl hasselnötter
3 dl kvarg
½ tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader.
Rosta hasselnötterna i ugnen i 5 minuter så att ”skalet” släpper. Jag gnuggar dem i en handduk.
Mixa nötterna till en slät massa.
Blanda med kvarg och salt.
Klart!
Bloggat av
LINDA BAKKMAN
Linda Bakkman är Näringsfysiolog och doktor i medicinsk vetenskap. Linda arbetar med forskning, undervisning och kostrådgivning, det senare för flera av Sveriges mest framgångsrika idrottare. Nedan kan du se de tre senaste inläggen hon gjort på bloggen.