Vegetariska recept

Vegetariska recept är inte alltid lätta att hitta. Här kan du hitta fantasifulla och näringsrika recept från Linda Bakkmans blogg. Här på hemsidan finns även information om vegetarisk kost, vegetarianism och vad man kan behöva tänka på för att tillfredsställa sitt näringsbehov som vegetarian.


Ärtpesto med mandel, ett vegetariskt recept

Järnrik ärtpesto med mandel

Här har jag kombinerat gröna ärtor med mandel i en härlig pesto. Supersnabbt och enkelt. Tillsammans med pasta ger det en tredjedel av rekommenderat dagligt järnintag för kvinnor och hälften av dagligt rekommenderat intag för män.

Läs receptet ->


Magnesiumbars

Oemotståndliga magnesiumbars

Pumpakärnor, torkade aprikoser, choklad, kakao, snabbkaffe och hasselnötter har det gemensamt att de innehåller mycket magnesium. Här samsas de i en extremt god energibar! Ditt magnesiumintag kommer garanterat att vara högt när du fått smak för dessa! En bit ger dig en tredjedel av ditt rekommenderade dagliga magnesiumintag.

Läs receptet ->


Gazpacho med linstopping

Svalkande gazpacho

Vi fortsätter på sommartemat. Det skall vara enkelt, snabbt, svalkande, gott och näringsrikt! Då passar det utmärkt med gazpacho. Kall tomatsoppa som får mer protein och näring med linssallad som topping. Ha en fortsatt skön sommar!

Läs receptet ->


Kesokaka

Kesokaka som återhämtningsmål

Kesokakan är en enkel ostkaka med keso som du snabbt slänger ihop. Den passar utmärkt som återhämtningsmål efter träning, till frukost eller som en näringsrik dessert/fika istället för en bulle eller annat bakverk. (Obs! Eftersom kesokakan innehåller keso passar den passar den bara vissa vegetarianer, t ex lakto-ovovegetarianer)

Läs receptet ->


Acai bowl med blåbär, banan och granola

Bär-skål (acai bowl) med bl a acai, bananer och blåbär

Bär-skålen passar som mellanmål, frukost eller sorbet-dessert.

Läs receptet ->


Bönröra med kronärtskocka

Bönröra med kronärtskocka

Vita bönor innehåller lika mycket protein som skinka (22 % av vikten). Dessutom ger de massor av fiber, folsyra, B6, tiamin, niacin, zink, kalium, järn, fosfor och magnesium.

Läs receptet ->


Sallad med marinerade kikärtor

Lunchsallad med marinerade kikärtor

Det är säkert fler med mig som titt som tätt går upp i jobbet framför datorn och tiden bara försvinner och gör sig påmind först när magen kurrar (trots att man inte är klar!?). Idag var en sådan dag. Klockan var helt plötsligt ett och det fick bli en snabblunch på hemmakontoret. Det kan fortfarande bli gott – och näringsrikt.

Läs receptet ->

Artiklar om vegetarianism:

MittVal VEGETARIAN - kosttillskott för vegetarianer och veganer

Kosttillskott för vegetarianer

MittVal VEGETARIAN innehåller vitaminer och mineraler som vegetarisk kost ofta har låga halter av eller saknar helt.