Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil
Grilltider
Sommarkvällar och det luktar grillat både här och där…Kanske är det en av definitionerna på sommarmat? Det finns massor av godsaker att lägga på grillen. Min favorit är nog ändå grillspett, som går att variera i det oändliga och lätt att få in en del grönt i måltiden. Zucchini, aubergine, svamp, hel majs och paprika är grönsaker som passar bra att grilla.

Våga tänka nytt på grillen och tänk också på helheten. Att skapa en bra fördelning av protein, kolhydratkälla, grönsaker och fett precis som vid andra måltider.
En viktig del av grillmåltiden är så klart tillbehören. Goda sallader, färskpotatis, röror och såser…Här kommer två goda recept! Gröna ärter ger inte bara en krämig och god sås, utan också gott om näring.
Melon och fetaostsallad
500 gram vattenmelon
2 dl spenat eller rucola
1 paket fetaost, 150 gram
Balsamvinäger
Tärna fetaost och melon. Blanda med spenat på ett fat. Ringla över balsamvinäger. Strö gärna över färska örter, exempelvis mynta, citronmeliss, basilika eller oregano.

Foto: Emma Martner
Gröna röran – Ärtmus
600g frysta ärter
½ dl olivolja eller rapsolja
Salt, persilja, svartpeppar
1 vitlöksklyfta
½ msk citronsaft
½ dl vatten
Koka ärterna enligt förpackningen. Skölj av kallt.
Lägg ärterna i en matberedare eller mixer och mixa till en hyfsat slät och krämig konsistens. Späd med mer olja eller vatten vid behov.
Smaka av med kryddor.

Foto: Emma Martner