KOSTTILLSKOTT MED VITAMINER OCH MINERALER

Kosttillskott kan tas av flera orsaker. Vissa vill vara säkra på att få i sig de vitaminer och mineraler kroppen behöver, medan andra tar protein eller specifika aminosyror för att maximera sina träningsresultat. Oavsett i vilket syfte man tar tillskottet är det ett sätt att komplettera en redan balanserad kosthållning. När man tar ett kosttillskott bör man följa den rekommenderade doseringen.

Vad är ett kosttillskott?

Ett kosttillskott klassas som ett livsmedel och kan tas i flera olika former, t ex pulver, tabletter, kapslar, ampuller och droppflaskor. Kosttillskott syftar inte att ersätta bristande vanor, men det kan vara ett sätt att försäkra att man får i sig nödvändiga vitaminer och mineraler. Villkoren för att något ska klassas som ett kosttillskott är att det är ett komplement till vanlig kost och att det är en koncentrerad källa till näringsämnen eller andra ämnen med näringsmässig eller fysiologisk verkan. Det ska även tillhandahållas i uppmätta, avdelade doser.

Det finns många typer av ämnen som kan ingå i ett kosttillskott:

  • Vitaminer
  • Mineraler
  • Proteiner (även i form av specifika aminosyror)
  • Essentiella fettsyror
  • Fibrer
  • Örter
  • Växtextrakt

Gravida

Gravida och de som kan tänkas bli gravida rekommenderas att ta kosttillskott med folsyra av Livsmedelsverket. Folsyra minskar risken för att barnet drabbas av ryggmärgsbråck. MittVal FOLSYRA är ett kosttillskott med folsyra som passar båda dessa grupper.

Veganer och vegetarianer

Veganer rekommenderas ett tillskott av vitamin B12 och D-vitamin. Orsaken är att det är svårt att få i sig dem när man utesluter animaliska livsmedel.

Riskgrupper för D-vitaminbrist

Solen är den främsta källan till D-vitamin, och när man bor i Sverige skiner den bara tillräckligt starkt mellan maj och september. Det finns även flera andra grupper som riskerar att få D-vitaminbrist, t ex äldre, mörkhyade och de som bär heltäckande kläder.

Viktigt att ändå ha en varierad kost

Kosttillskott är inte ett alternativ till en varierad kost och en hälsosam livsstil, utan ett komplement. Det är inte alltid lätt att veta vad en varierad kost och hälsosam livsstil faktiskt består av. Här på hemsidan kan du hitta information om t ex balanserad kost, tallriksmodellen och hur man äter rätt vid träning. Du kan även lära dig mer om olika vitaminer och mineraler, t ex vilka livsmedel som innehåller dem.

Köp MittVal kosttillskott online

MittVals kosttillskott går att köpa på ditt apotek. Ett annat alternativ är att beställa hem dem online från ett nätapotek. Klicka på en av länkarna nedan för att beställa MittVal-produkter online:

MITTVAL KOSTTILLSKOTT:

Kvinna
55+
MAN
BARN
VEGETARIAN
promo sport
Sport

Du är på väg att lämna Mittval.se

Denna länk tar dig till en webbplats där Viatris integritetspolicy inte gäller. Du är själv ansvarig för dina interaktioner med denna webbplats.