Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil
Lucka 4 - Grönkål i krispigt format
Grönkålen är en av vintersäsongens grönsaker här i Sverige, fylld med massor av näring. Grönkål är rik på bland annat fibrer, kalcium, kalium, folat och vitamin C.

Ett gott snacks eller tillbehör till maten i advents- och jultider är grönkålschips. Det bästa är att det är busenkelt att fixa. Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv eller hacka grönkål i större bitar och lägg i en skål.
- Häll i lite rapsolja och massera in oljan i grönkålen. Pressa gärna över lite citron.
- Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och eventuellt chiliflakes för mer smak.
- Sätt in i ugnen ca 10 minuter tills de är krispiga. Passa väl så att de inte bränns.
- Servera!
3 andra tips med grönkål i vinter:
- Gör en sallad med grönkål, apelsin, paprika och hackade valnötter
- Gör en god matpaj med grönkål i fyllningen
- Gör en god och enkel soppa med färsk eller fryst grönkål. Toppa soppan med ägghalvor eller bitar av fetaost. Servera med ett gott bröd.

Foto: Emma Martner
MUV-2020-0010_SE_november