Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil
Krispiga groddar
Groddar och skott. Krispigt grönt att lägga på mackan, i en wraps, i sallader eller i woken. Fulla av näring och smak. Groddning gör att näringen i fröna blir mer lättillgänglig för kroppen att ta upp. Och visste du att det är väldigt enkelt att göra själv hemma? Det kan göras hemma på diskbänken, året om.

Vad behövs?
Frön, glasburk och något att sila genom. Ett durkslag, en sil, en silduk eller tygbit som släpper igenom vatten.
Hur gör man?
Grunden är att blötlägga frön i vatten några timmar, förslagsvis under natten. Därefter sköljer du fröna 2-3 gånger per dag. För varje dag kommer de växa och efter 3-5 dagar är de klara att ätas. Tid beror på sort. Därefter kan du förvara dem i en burk i kylen.
Vad kan man grodda?
Alfalfafrön, rädisfrön, gula ärter, torkade linser eller mungbönor är några att starta med. Frön passar bäst att grodda i en glasburk medan större produkter som ärter och linser kan grodda direkt i sil eller durkslag.
På bilden ser du alfalfagroddar och rädisgroddar.
