Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil
Lucka 11 - Mera grönt
Hur gör man då för att få in mer grönt bland julens mat?

- Utgå från de fina svenska rotfrukterna och olika kålsorter som är i säsong.
- Gör färgglada sallader. Vi äter även med ögonen. Använd exempelvis rödkål, grönkål, brysselkål, broccoli och morötter. Toppa med nötter eller frön. Gryn gör salladen mer matig.
- Rostade rotfrukter och grönsaker eller en rotfruktsgratäng är goda, billiga och bra tillbehör.
- Våga testa nytt! Varför inte göra en ”inlagd sill” på aubergine och zucchini eller ugnsbaka och griljera en kålrot eller rotselleri?
- Serveras maten på buffé så ställ sallader och gröna rätter först. Vi tar ofta mer av rätterna i början.

Foto: Emma Martner
MUV-2020-0010_SE_november