Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil
Våffeltider!
Snart dags för våffeldagen och det gräddas våfflor överallt. Våfflor blir lätt en energirik måltid med mycket fett och mycket vitt mjöl. Det är såklart något som ändå kan njutas då och då. Men våfflor är ju gott mer än en gång om året, både som fika, lunch eller kvällsmål. Här får du mitt favoritrecept på frasiga våfflor och med förbättrat innehåll jämfört med originalet. Havremjöl kan du enkelt och billigt göra själv genom att mixa havregryn i en mixer eller matberedare.

Frasiga havrevåfflor
75 gram smör4 dl havremjöl
2 dl mjölk
1 msk bakpulver
½ tsk kardemumma
3 dl iskallt vatten
Smält smöret. Vispa ihop havremjöl, mjölk, bakpulver, kardemumma och iskallt vatten. Rör ned det smälta smöret. Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflor tills de har fin färg. Ät tillsammans med valfria tillbehör.
Vilka är dina favorittillbehör på våfflan?
Prova att servera våfflor med olika tillbehör och hitta dina favoriter. Här kommer några tips.
Söta våfflor:
Sylt och gräddeMosad banan och cottage cheese
Frysta, tinade bär, turkisk yoghurt och ringlad honung
Hackat äpple, kanel, cottage cheese eller yoghurt
Matiga våfflor:
Rökt lax och avokadoMozzarella, tomat och rucola
Keso, rucola och bitar av kyckling eller skinka
Fetaoströra på fetaost och turkisk yoghurt
Foto: Emma Martner MUV-2021-0009-Mars