Träning & kosttillskott

Behovet av kosttillskott är individuellt

Många som börjar träna inser att ämnesomsättningen blir högre och äter därför mer mat. Balanserad mångsidig kost ger grunden till att även lyckas få fram träningsresultat man strävar efter. Kosttillskott är ett bra sätt att komplettera den vardagliga kosten för att säkerställa upptag av vitaminer och mineraler när kroppen slits i träningen.

Träningen och din kropps egenskaper är avgörande

Det går förstås generellt inte att säga hur mycket vitaminer och mineraler du behöver. Svaret är individuellt och är beroende av hur mycket du tränar och din kropps- och muskelmassa. Det kan vara bra att gå till en specialist för att få en kartläggning av behoven.

Muskelkramper kan bero på obalans av mineraler

Om du lider av muskelkramper vid träning kan det bero på obalans mellan mineralerna kalcium-magnesium och natrium-kalium. Eftersom vår mjölkrika kost innehåller rika mängder kalcium uppstår ibland brist på magnesium. Natrium och kalium reglerar tillsammans vätskebalansen. Eftersom vi idag äter mycket salt (natrium) kan vi få brist på kalium. MittVal SPORT innehåller mineraler som kan vara till god hjälp när man tränar länge/hårt och kroppen förlorar mineraler i svett. Det är viktigt ett ersätta mineralförlust och återskapa balans för att undvika muskelkramper.

Vill du veta mer om våra kosttillskott?

Om du tränar är förstås MittVal SPORT ett utmärkt komplement till maten. Som motionär och idrottare har du ett stort proteinbehov. Vi har också andra tillskott som är anpassade till olika behov, t ex MittVal KVINNAMittVal MAN och MittVal 55+.

MittVal Sport
MITTVAL SPORT
MittVal Magnesium
MITTVAL MAGNESIUM

You are now leaving the Mittval website

You have selected a link that will take you away from the Mittval website. Click cancel to return to Mittval website Or continue to proceed